Juba enne suve võib alata Jannseni ristmiku ümberehitus (2)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ehitustöid ei õnnestu enne suve alustada, võivad need sügisesse lükkuda, sest tegu on olulise ristmikuga, mida suveks kinni panna ei saa.
Kui ehitustöid ei õnnestu enne suve alustada, võivad need sügisesse lükkuda, sest tegu on olulise ristmikuga, mida suveks kinni panna ei saa. Foto: Mailiis Ollino

Aastaid on Pärnu linna liikluses murekoht olnud J. V. Jannseni ja Tallinna maantee ristmik. Küll juhtub seal avariisid, küll peab tipptunnil ootama mitu fooritsüklit, et liikuma pääseda. Leevendust võib tuua ristmiku laiendus, mis planeeritud järgmisse aastasse ja mille projekteerimiseks linn äsja hanke välja kuulutas.

Kuigi ummikumure ei ole Pärnus kuigi suur, on üks probleemne koht just kõnealune sõlm, mille läbilaskevõime on kehv. Tegu on sisuliselt ühega vähestest kohtadest, kus tipptunni ajal peab tihti foori taga ootama kauem kui fooritsükli.

Linnavalitsus tellis projekteerimiseks esmalt eskiisprojekti osaühingult Liikluslahendus, mis sel kevadel tegi olukorra hindamiseks ristmikul liiklusloenduse, millest selgus, et kehva olukorra on põhjustanud mitme asjaolu kokkulangemine.

Läbilaskvus on raporti kohaselt halb vasakpöördel Tallinna maanteelt Jannseni tänavale ja Rääma tänavalt sillale ning Tallinna maanteelt otsesuunas kesklinna. Tallinna maantee mõlemal harul on aga probleemina toodud asjaolu, et kuigi ristmikul on neis suundades kaks otsesõidurada, ei ole neist sisuliselt kasu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles