Karoliine Aus: Ajateenija ei võrdu tööinimesega

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ettevõtjad võiksid julgemalt pakkuda ajateenijatele soodustusi, sest kroonu taskurahast kindlasti ei piisa.
Pärnu ettevõtjad võiksid julgemalt pakkuda ajateenijatele soodustusi, sest kroonu taskurahast kindlasti ei piisa. Foto: Ants Liigus

Tänapäeva ajateenistus on muutunud: poisid saavad pea igal nädalavahetusel koju ja tsiviilelu nautida. Minu sõpruskonnas leidub ­vaevu mõni sõdurpoiss, kes vaba aja tööl veedab.

Kuna mingit taskuraha vajavad ajateenijadki, makstakse neile toetust 100 eurot kuus ja kõrgema auastme kandjatele rohkem. Eks see ole päris hea, kui mõelda, et neile pakutakse ­tasuta eluaset, sooja toitu ja “ajaviidet”.

Kui ajateenija on tubli ega keera käkki kokku, pääseb ta koju pea igal reedel. Mis tähendab, et ­sõduri ühe väljaloa eelarve on 25 eurot. Selle raha eest peab ta jõudma koju, tagasi pataljoni ja veetma nädalavahetuse tsiviilis. Ilmselgelt ei plaani poisid veeta seda aega kodus nelja seina vahel, vaid soovivad midagi lõbusat teha: minna kinno, veeparki või välja sööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles