Noor ettevõtja Oliver Sild: Kui ma kogu aeg õnnestuksin, ei oleks see loogiline

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Oliver Silda tihti ei kohta. Läinud suvel elas ta kolm kuud Inglismaal.
Pärnus Oliver Silda tihti ei kohta. Läinud suvel elas ta kolm kuud Inglismaal. Foto: Urmas Luik

Äsja 25seks saanud IT-ettevõtja Oliver Sild elab just sellist elu, millest praegused noored unistavad. Ta teeb tööd Londonis, Lis­sabonis, Pärnus, põikab Hispaaniasse, ühesõnaga: on pidevalt lennus. Jagab nutivärki nii hästi, et teenib arvutinäppimisega raha.

Ent tema teekond on kulgenud isemoodi, sest ta jättis kutsekooli pooleli, üleüldse ei tundu õppeasutused talle sobivat.

Ometi pole kõrgharidust tõendava diplomi puudumine takistanud Sillal luua toodet, mis mõne kuuga võitis kogu maailmas mitu tuhat rahulolevat klienti. Ja see on alles algus.

Silla toode on veebilehti loovatele agentuuridele mõeldud turbeplatvorm WebArx, mis hoiab veebilehtedel silma peal, kaitseb neid Silla tiimi loodud tulemüüriga. “Et tarkvara haavata ei saaks ja veebilehed tänapäevastele küberturbestandarditele vastaksid,” selgitab Sild.

Kui tänaval vastu tuleksite, ei arvaks, et olete rahvusvahelise haardega IT-ettevõtja. Kui klientidele toodet tutvustate, kas näete imestust nende silmis? Või IT-inimesed ongi nii noored?

Ma arvan, et järjest nooremad. Reaalsus on see, et internet on nii noor asi ja muutub iga päev. Mu tuttavate kümneaastased lapsed juba programmeerivad, räägivad inglise keelt suhteliselt soravalt.

Imikutele antakse nutitahvlid kätte. Ma ei ütle, et see on hea mõte, aga seda tehakse.

Kui Inglismaal elasin, olid ­väga paljud IT-ettevõtjad minuvanused. Sa ei tunnegi neid tänaval ära. Enam ei ole nii, et ettevõtja on see, kes käib ülikonnas. Või IT-vend on patsiga.

Millal võiks lapsele nutiseadme kätte anda?

Väga ohtlik on anda mingeid soovitusi, sest mul endal ei ole last. Pigem lubada videomänge mängida ja arvutitega tegelda, sest see on tulevik niikuinii. Aga kindlasti peab olema tervislik balanss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles