Kihnus sai tanklas kütus otsa, ent juurde tuua pole võimalik

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne esmaspäeva kihnlased saarel kütust ei saa.
Enne esmaspäeva kihnlased saarel kütust ei saa. Foto: Paal Põlluste

Kihnu vallavalitsus andis täna sotsiaalmeediakontol teada, et kihnlased saavad nüüd ette võtta kaua planeeritud jalgsikäimise päeva ja edendada tervislikku eluviisi.

Kütusenappuse taga on halb ilm. Tugeva tuule tõttu ei viinud reisiparvlaev Kihnu Virve täna üle viie tonniseid sõidukeid saarele. Kihnu vallavanem Ingvar Saare sõnas, et tegelikult on üritatud juba kaks nädalat saarele kütust toimetada. Kord on ilm olnud liialt torm, et suur veoauto praamile lasta. Kord on laevakohad olnud broneeritud masinatele, mis viivad ehitusmaterjali Kihnu päästemaja ehitusele.

Vallavanema kinnitusel on kütuse lõppemine esimene kord pärast Alexela tankla avamist 2015. aastal. Kütuse puudumine muudab tema sõnade kohaselt igatahes olukorra kohalikele keeruliseks. Samamoodi nagu bensiini-diisli nappus tekitaks probleeme igas muuski asulas.

Uus katse tanklat täita tuleb eeloleval esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles