Õpilasfirmad vallutasid kaks kaubanduskeskust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus korraga nii Kaubamajakas kui Pärnu Keskuses traditsiooniline õpilasfirmade jõululaat, kus kokku pakkus oma kaupa ja teenuseid ligemale paarsada noort.

Õpilaste omavalmistatud toodetest sai valida biolagunevaid joogikõrsi, vetikamaiustusi, võipulki, toitumiskava, sušikomplekte, disainisärke ja -kotte, ehteid ja palju muud. 

Junior Achievementi Eesti direktor Kersti Loor märkis, et sellel aastal kehtivad paljude toodete puhul märksõnad “taaskasutus” ja “keskkonnasäästlikus”. „Pärnu on eriti õnnistatud, sest seal on lausa kahekordne valik, kuna laat toimub ju kahes kohas korraga. Õpilasfirmad ei mahuks muidu kuidagi ära,” tähendas ta. Lisades, et kuna õpilasettevõtteid on tänavu nii palju, toimus samal ajal Pärnuga laat Narvas ja Viimsis.

Laadal osales 39 õpilasfirmat, mille tegijad on gümnaasiumiastme õpilased. Peale nende 20 põhikoolilaste minifirmat ja neli algkoolilaste mini-minifirmat. Kokku juhendas neid 198 õpilast 24 õpetajat-mentorit.

Noored müüsid laadal kaupa 3120 euro eest. Žürii tunnustas parimaid. Õpilasfirmade laat “Pärnumaa jõulud” toimus 17. korda.

Tunnustuse pälvinud Pärnumaa õpilasfirmad

Parim müügistrateegia minifirmade seas:

  • firma Hea Tuju Looja: Antti Riiet, Sindi gümnaasium
Parim väljapanek õpilasfirmade seas:
  • firma Ringkey: Liise Hallmere, Eva-Maria Ereline, Liisbeth Pahk, Pärnu ühisgümnaasium
Parim teenus õpilasfirmade seas:
  • firma Benze: ​Kenzo Talviste, Markus Liiva, Pärnu ühisgümnaasium
Tori vallavalitsuse auhind:
  • firmad KMM, Hea Tuju Looja, Koer ja Kass: ​Merilin Haasma, Marcus Saks, Kaspar Järv, Antti Riet, Mirelle Juurikas, Sindi gümnaasium
Pärnu Reisibüroo auhind:
  • firma BÄGO: ​Brett Lee Sepp, Britt Rondo, Tairi Mõttus, Kairi Mõttus, Pärnu ühisgümnaasium
SAPA (sihtasutus Pärnumaa Arenduskeskus) auhind:
  • firma Novus-Veteris: Kätlin Rändla, Carina Aasa, Chris-Eric Laanemäe, Mirko Vatter, Jassi Villemson, Pärnu ühisgümnaasium
SAPA auhind:
  • firma Sinu Pliiats: Merko Aasaleht, Keimo Reimets, Kevin-Kaspar Einsok, Ronaldo Tiismaa, Pärnu ühisgümnaasium
SAPA auhind:
  • firma: Minu Nädal: Annika Tomson, Annaliina Nikiforova, Pärnjõe kool 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles