„Üks meeskond põles platsi peal, teine tossas” (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu võrkpalliklubi meeskond sai teiseski karikavõistluste poolfinaalis jagu Tartu Bigbankist ja mängib 22. detsembril Kuressaares tiitlimängus Saaremaa võrkpalliklubi tiimiga.

Et Pärnu meeskonnal oli avamängust Tartu vastu kirjas 3:0 võit, oli pärnakatel finaalipääsuks vaja saada teises mängus kätte kaks geimi. Esimesed kaks geimi kuulusidki kindlalt 25:17 ja 25:19 Pärnu tiimile ja nii saatsid mõlema meeskonna treenerid kolmadas geimis väljakule vahetusmehed. Kolmandas ega neljandas mänguvoorus pärnakad Tartu teise ešeloni vastu ei saanud, jäädes alla 13:25 ja 20:25, kuid otsustavas geimis pidasid kõva lahingu ja said selle eest 16:14 võidu, mis vormistas 3:2 paremuse mängu kokkuvõttes.

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel tunnistas, et tema hoolealused jätkasid sealt, kus Tartus pooleli jäi, ja võitsid kaks esimest geimi väga kindlalt. „Ainus moment, mis natuke häiris, oli teises geimis, kus meil oli võimalik seitsme punktiga ette minna. Ja me ei lahendanud kahel korral ühte punkti ära, aga ülikindlalt mängisime tõesti,” rääkis peatreener. „Ega Tartugi kehvalt mänginud, aga meie mehed oli täna võimsad. Kahes viimases mängus oli põhjus, miks tartlased kuidagi vastu ei saanud, mehed teisel pool võrku. Kui me suudaksime nii võimsat vormi veel hoida, võiksime rahulikult jõulupuhkusele minna.”

Kolmandas geimis platsile pääsenud vahetusmehed ei saanud Keele arvates oma mängu kuidagi käima. „Teine ešelon häbenes natuke: eks emad-isad olnud vaatamas, mõnel pruut. Aga eks nendestki tule aru saada, nemadki olid pärast kahte geimi rõõmsad ja neilgi oli pingelangus, kui nad nätaki! platsile visati. Lõpus läks mootor soojaks: paar korda saadi blokis näpud vahele ja rünnakudki lahendati punktiga.

Pärnu meeskonna sidemängija Martti Keel arvas, et kõik mehed mängisid täna korralikult. „Olime väga hästi häälestunud ja sellist tunnet ei tekkinud kordagi, et mäng käest ära läheb,” ütles ta ja lisas, et viimased neli–viis mängu on läinud positiivse emotsiooniga. „Tundub, et võistkond on päris heas hoos. Hooaja alguse haigused ja vigastused on seljatatud, võistkond on trennis tööle hakanud ja seda on väljakulgi näha.”

Tartu Bigbanki peatreener Andrei Ojamets tunnistas, et pärnakad ei andnud neile mingit šanssi. „Tahaks isegi teada, mis selle põhjus oli,” lausus ta. “Pärnu mehed olid paremad. Nad tahtsid rohkem ja tegid kõik, et saada edasi. Nemad põlesid platsi peal, meie tossasime.”

Peale selle, et pärnakad surusid Tartu mehed võimsa serviga ära, olid suvepealinna mängijad Ojametsa sõnutsi agressiivsed kaitses ja rünnakulgi. „Sellised pallid, mis meie väljakupoolele kukkusid, ei jäänud teisele poole kuidagi maha. Sama jätkus rünnakul, kus pärnakad suutsid need pallid ära realiseerida, meie aga mitte.”

Pärnu meeskonnale teenisid 13 punkti Chizoba Neves Atu ja Atvars Ozolins. Bigbanki suurim skooritegija oli 15 punktiga Hindrek Pulk.

Pärnu meeskonna vastuvõtt oli 40 ja rünnak 48 protsenti, Tartul 39 ja 50 protsenti. Blogiga teenisid pärnakad üheksa punkti ja vastaseid kostitasid 12 pallinguässaga. Bigbank sai 11 blokipunkti ja lõi kahesa ässa.

Enne 22. detsembri karikafinaali kohtutakse Saaremaa meeskonnaga ka järgmisel pühapäeval kodusaalis, kus tuleb Eesti-Läti ühisliiga teise ringi esimene mäng.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles