Toidupiirkonna tiitli võtab Pärnumaalt üle Vana-Võromaa

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Võromaale tõi tiitli pikaajaline töö kohaliku toidu väärtustamise ja arendamise vallas ning kaubamärgi Uma Mekk ülesehitamine.
Vana-Võromaale tõi tiitli pikaajaline töö kohaliku toidu väärtustamise ja arendamise vallas ning kaubamärgi Uma Mekk ülesehitamine. Foto: Mailiis Ollino

Maaeluministeeriumi korraldatud 2019. aasta toidupiirkonna konkursi võitjaks valiti Vana-Võromaa nelja kandidaadi seast. Maitsete aasta tiitli võtab piirkond Pärnumaalt üle mai esimestel päevadel.

“Vana-Võromaale tõi tiitli pikaajaline töö kohaliku toidu väärtustamises ja arendamise ja kaubamärgi Uma Mekk ülesehitamine. Võrumaa on loonud väga hea pinnase selleks, et kohalik toit oleks au sees ka pärast maitsete aasta lõppu,” kommenteeris maaeluministeeriumi Eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp. Ta lisas, et Uma Meki tooted on unikaalsed ja tekitavad kõneainet ning avastamisrõõmu jagub palju.

“Toidupiirkonnaks valimine aitab tutvustada kohaliku toidu eripära ja tuua piirkonnale rohkem tähelepanu,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm. Aasta toidupiirkonda valitakse, et aidata tutvustada kohalikku toitu ja toidukultuuri. Koos tiitliga antakse piirkonnale üle 1,5 meetri pikkune kahvel.

Konkurss oli seekordki tasavägine ja kõik neli taotlust sisaldasid sisukat programmi ja häid ideid, kuidas oma piirkonda toidu kaudu esile tõsta ja piirkonnas kohaliku toiduga tegelevate ettevõtjate vahel uusi koostööviise luua.

“Saare-, Lääne- ja Tartumaa tegid kandideerides ära suure ja tunnustust väärt töö. Hoolimata sellest, et tiitel läks seekord Võrumaale, loodame, et teised kandideerinud piirkonnad leiavad võimaluse programmis välja pakutud ideid juba 2019. aastal ellu viia. Ootame nii Saaremaad, Läänemaad kui ka Tartumaad järgmisel aastal konkursil osalema ja 2020. aasta toidupiirkonna tiitlile kandideerima,” märkis Raudsepp.

Maitsete aasta tiitel antakse üle 2019. aasta mai hakul, mistõttu maitsete aastaga saab seostada üritusi, mida korraldatakse 2019. aasta maist 2020. aasta mai alguseni, mil tiitel rändab edasi järgmisele piirkonnale.

Ministeerium kuulutas konkursi 2019. aasta Eesti toidupiirkonna tiitli kandja leidmiseks välja oktoobris. Laekus neli taotlust, millest toidu- ja turismivaldkonna ekspertidest koosnev komisjon valis välja ühe.

Varem on toidupiirkonna tiitlit kandnud Hiiu-, Peipsi- ja Pärnumaa. Pärnumaale tõid toidupiirkonna tiitli uute ideedega hea programm, tugev meeskond ja plaan siduda tervikuks nii Pärnu linn kui maapiirkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles