Pärnumaa omavalitsuste liit jagas toetust suhkru liigtarbimise vähendamiseks

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi lasteaias hakkab magusa kahjulikkusest veel enne aasta lõppu rääkima Suhkrusööbik.
Sindi lasteaias hakkab magusa kahjulikkusest veel enne aasta lõppu rääkima Suhkrusööbik. Foto: Arvo Meeks

Veel enne aasta lõppu asuvad maakonna lasteasutustes tegutsema tegelased nagu Suhkrusööbik, päkapikud Peedu ja Pille ning Krõll, kes hakkavad noortele selgitama suhkru liigtarbimise ohte.

Nimelt andis Pärnumaa omavalitsuste liidu rahvatervise komisjon terviseedendusliku konkursi “Suhkur – sõber või vaenlane" käigus 31 projektist 20-le kokku 8358,99 eurot. Toetus on ette nähtud maakonna elanike toitumisteadlikuse tõstmiseks ja suhkru liigtarbimise vähendamiseks, näiteks koolituste ja töötubade korraldamiseks.

Projektiraha said taotleda Pärnumaa kohalikud omavalitsused, külaseltsid, MTÜd, koolid ja lasteaiad, kes korraldavad organisatsiooni või kogukonnapõhise ürituse, mille eesmärk on viia inimesed kurssi ohtudega ja põhjendada magusaga liialdamisega kaasnevat.

Konkursi 20 toetatud projekti koostasid peaasjalikult lasteaiad ja põhikoolid, mõni noortekeskuski. Näiteks Sindi lasteaias hakkab magusa kahjulikkusest veel enne aasta lõppu rääkima Suhkrusööbik, Tootsi lasteaias selgitavad aga päkapikud Peedu ja Pille, kuidas nemad suhkruvaba jõulunädalat peavad.

Kilingi-Nõmme Krõlli lasteaias uurib Krõll, kas suhkur on sõber või vaenlane, Pärnu Kellukese lasteaias proovitakse lapsi harjutada tervislike vitamiinipausidega, kui pakutakse kommide ja küpsiste asemel tervislikke smuutisid ning Pärnu-Jaagupi noortekeskuses toimub “Suhkruvaba sünnipäev”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles