Raido Keskküla: Vastuvõetamatu propaganda (2)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimase rongiga Pärnust-Lelleni sõitjad pidid taluma Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kisakõride häälekaid kommentaare erakondade ja poliitikute aadressil.
Viimase rongiga Pärnust-Lelleni sõitjad pidid taluma Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna kisakõride häälekaid kommentaare erakondade ja poliitikute aadressil. Foto: Sander Ilvest

On aktsepteeritav, et valimiseelsel ajal püüavad nii kutselised poliitikud kui nende sõbrad ja erakonnakaaslased püüda kaaskodanike tähelepanu, et selgitada oma vaateid ja tegevussuundi. Vahel on aga vastuvõetamatu vorm, kuidas seda tehakse.

Nädalavahetusel Pärnust viimast reisirongi teele saatma tulnud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna seltskond rakendas sujuvalt emotsionaalse sündmuse poliitvankri ette ja üritas valjuhäälselt, et mitte öelda lausa räuskavalt kohalviibinuile selgeks teha, kelle poolt tuleb hääletada. Niisama intensiivse hääletooniga anti teada sedagi, kellel poolt mitte mingil juhul ei tohi hääletada.

Olnuks isegi talutav, kui poliitaktsioon piirdunuks vaid Pärnu raudteejaamaga, kuid erakonnakaaslasi oli kõlavaid loosungeid ja teisiti mõtlevaid poliitikuid halvustama utsitatud vahepeatustesse Lelleni välja. Rongiga sõitjatelgi polnud sellest aktsioonist pääsu.

Eelkirjeldatu oleks ikkagi olnud veel talutav, kui oma sõnumit poleks edastatud sedavõrd agressiivselt ja vihasel toonil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles