Noored purustasid legendaarsel võistlusel rekordeid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrus legendaarse võistlussarja “TV 10 olümpiastarti” tänavuse hooaja esimesel finaalvõistlusel püstitas Greete-Liis ­Krapp kuulitõukes ja Hendrik Alberg kõrgushüppes isikliku rekordi ja mõlemad Pärnumaa noored saavutasid omal alal mitmekümne osaleja seas esikoha.

13aastasele Greete-Liis Krapile oleks vanemate tüdrukute kuulitõukes andnud alavõidu kõik kolm mõõtmisele läinud katset, mille järel kahekilone kuul maandus 13 meetri joone taga. Avakatsel sai Krapp kirja 13.79, teisel kolm sentimeetrit vähem ja kolmandal 13.42. Neljas sooritus Kilingi-Nõmme neiul ebaõnnestus.

Pärnumaalane edestas Viljandi tüdrukuid Gerli Endreksoni 71 ja Helene Metsamaad 74 sentimeetriga.

“Teadsime, et Greete-Liisil on väikestviisi favoriidikoorem, sest suvel tuli ta U14 vanuseklassi Eesti meistriks ja teiste maakondade eelvõistlustel üle 13 meetri tõukajaid väga palju ei olnud,” märkis kergejõustikutreener ­Romet Mihkels, kelle hinnangul tuli Krapp kenasti toime ja lisas poolteist nädalat tagasi Pärnu eelvõistlusel püstitatud tippmargile kümme sentimeetrit.

“Võistlus tuli päris hästi välja. Treener Romet andis head nõu,” rõõmustas Krapp, kes salamisi lootis, et saab Võrus jagu 14 meetrist. “Seekord jäi see tehnika taha.”

Et kuuli tõukas 75 tüdrukut, kujunes võistlus üpris pikaks. Nii tuli Krapilgi eelvõistluse ja finaali vahel poolteist tundi oodata. “Sel ajal peab lihased soojas hoidma,” seletas noor kergejõustiklane. “Õnneks on võistlustel hea seltskond ja aeg läks päris kiiresti.”

Krapi Võru tulemus on “TV10 olümpiastardi” edetabelis teisel kohal. Esimene on Rakvere neiu Berit Saar, kes juunis Pärnus finaaletapil tõukas 14.34.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles