Reena Pärnat valiti viiendat aastat järjest Eesti parimaks naisvibulaskjaks

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat hakkas tänavu taas vibulaskmisest ja võistlemisest rõõmu tundma.
Reena Pärnat hakkas tänavu taas vibulaskmisest ja võistlemisest rõõmu tundma. Foto: Mailiis Ollino

Eesti vibuliit valis tänavuse hooaja parimad sportlased. Naiste sportvibu laskjate seas pälvis viiendat aastat järjest autasu pärnulanna Reena Pärnat.

Pärnat jääb aastaga enam-vähem rahule. „Eesmärk oligi uuesti enesekindlus leida,“ sõnas ta. „Eelmisest hooajast pool läks mul täiesti nihu, usk ja kindlus oli null. Ma ei tundnud laskmisest ega võistlemisest vähimatki rõõmu, aga sain tänavu hea tunde tagasi, nii et võin küll rahule jääda.“

Veidi kripeldab Pärnati süda Poolas Legnicas Euroopa meistrivõistlustel nii individuaalses kui võistkondlikus arvestuses napi lüüasamise pärast. Eesti naiskond koosseisus Reena Pärnat, Laura Nurmsalu ja Triinu Lilienthal sai viienda koha, kaotades veerandfinaalis tugevale Saksamaale napilt 4:5.

Individuaalselt jõudis Pärnat 32 parema hulka, alistades eelringis Iirimaa ja Rootsi sportlase. Seal tuli aga vastu esimese asetusega sakslanna, kellele pärnulanna kaotas 4:6.

Eelmise aasta lõpus lõi Pärnat ühes mõttekaaslastega NS Archery Clubi. Enda treeneriks palus ta kunagise koondisekaaslase Siret Luige.

Varem on pärnulanna esindanud Pärnu Meelise (2002–2009) ja Järvakandi Ilvese (2009–2017) klubi.

Meeste sportvibu laskjatest nimetati parimaks Pärnati klubikaaslane Märt Oona.

Sportlaste pidulikul austamisel Saku pruulikojas andsid parimatele autasud üle Gerd Kanter ja Tõnu Tõniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles