Miks hoiavad inimesed autovõtit külmkapis? (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varguse vältimiseks hoiavad inimesed oma elektroonset autovõtit muu hulgas külmkapis.
Varguse vältimiseks hoiavad inimesed oma elektroonset autovõtit muu hulgas külmkapis. Foto: Liis Treimann

Varguse vältimiseks hoiavad inimesed oma elektroonset autovõtit muu hulgas külmkapis, fooliumi sees ja spetsiaalsetes signaali summutavates vutlarites, selgus PZU Kindlustuse sotsiaalmeedias korraldatud küsitlusest.

Ülekaalukas osa vastanutest piirdub siiski sellega, et hoiab e-võtit akendest ja välisuksest ohutus kauguses. Loomingulisemad vastajad pakkusid välja alternatiive, näiteks võtme hoidmist portsigarikarbis. Ühe vastaja hinnangul piisab varaste takistamiseks kinnisest aiaväravast, teine soovitas ööseks rotveileri autosse jätta.

Kõige lihtsam turvameede on hoida võtit nõnda, et selle signaal autoni ei ulatuks. Olgu siis akendest-ustest eemal asuvas kapis, külmikud, fooliumitükis või spetsiaalses vutlaris. Samuti tasub paigaldada parkimiskoha lähistele liikumisanduriga valgusti või turvakaamera, mis teeks toimetamise autovarastele riskantsemaks. Eramuelanikul ei tasuks kindlasti jätta väravapulti sõidukisse, vaid sellele tuleks leida mõni muu salakoht. Hinnalisema sõiduki omanikul maksab kaaluda lisaturvasüsteemi, näiteks auto asukohta näitava GPS-seadme paigaldamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles