Eesti taimetoitlaste täpne arv on veel teadmata

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringud näitavad, et iga sajas eestimaalane on taimetoitlane.
Uuringud näitavad, et iga sajas eestimaalane on taimetoitlane. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärnu Postimehe eelmise nädala tarbijaküljel ilmunud artiklis “Taimetoitlaste sõnastik” märgiti, et taimetoitlasi leidub Eestis ligemale protsent.

Tervise arengu instituut (TAI) kinnitab aga, et põhjalikke taimetoidu- ja veganlus­uuringuid pole veel tehtud ehk Eesti taimetoitlaste täpne arv praegu puudub.

Viimases, 2014. aastal tehtud rahvastiku toitumise uuringus küsiti, kas inimese toiduvalik on piiratud ja millisel põhjusel. TAI andmetel vastas 0,8 protsenti osalejaid, et ei tarbi lihatooteid üldse või osaliselt. Sellest 0,5 protsenti arvati olevat täistaimetoitlased ehk veganid. Sestap ei ole praegu kindlalt teada, kui suur osa Eesti inimesi on otsustanud lihatoodeteta dieedi kasuks.

2014. aastal ei tarvitanud liha
0,8%
eestimaalastest.

TAI avalike suhete juhi Gea Otsa sõnutsi on lähitulevikus plaanis lisauuringud, mis keskenduksid just taimetoitlusele, andes teemast parema ülevaate. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles