Rahvatantsuõpetaja Tiina Saar tähistab 30 tööaastat tantsuetendusega

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsuõpetaja Tiina Saar juhendab 13 rühma.
Rahvatantsuõpetaja Tiina Saar juhendab 13 rühma. Foto: Erakogu

Kui armastus rahvatantsu ja töö vastu on niivõrd suur, oleks lausa veider, kui sammud ja elu harjumuspärane rütm ühel hetkel katkeks. “Kui jääksin sellest kõigest eemale, oleks väga imelik tunne,” lausus pärast mõtisklust rahvatantsuõpetaja Tiina Saar, kes peab täna suurt pidu, tähistamaks 30 aasta tööjuubelit.

Kontsertetendus “Oma lugu” on Saare sõnutsi justkui minitantsupidu, mis viib rahva mälestusterajale, meenutades tantsulise põimikloo kaudu möödunud aastaid. Liigutustest ja sammudest kujuneb umbes kahetunnine teos: peategelane on juhendaja kogemuste pagas.

Pärnu-Jaagupist, kus pärnakas Saar alustas aastal 1988 esimese segarühmaga, kujunes paik, mida ta kutsub siiani kindlameelselt koduks. Rahvatantsugruppe on praegu lausa 13, jalga keerutavad sõimelapsed ja kohalikud memmedki. Peale selle on õpetaja juhendada tantsijad Ares ja Toris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles