Vändra metsalised tegid filmidebüüdi

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi tegelane loodusfotograaf Jete (vasakul) ja Eia luuravad sellel pildil kopraid, kes tegelikult filmitud Pärnu jõel.
Filmi tegelane loodusfotograaf Jete (vasakul) ja Eia luuravad sellel pildil kopraid, kes tegelikult filmitud Pärnu jõel. Foto: Kristjan Mõru

Kinolinal jooksvas Eesti jõulufilmis “Eia jõulud Tondikakul” figureerib mitu Pärnumaalt pärit tegelast. Nimelt muinasjutulised linnukaadrid ei ole võetud videopangast, vaid need on loodusfotograaf ja -operaator Karl Adami filminud Vändra metsades.

Linateose tegevus toimub valdavalt Lõuna-Eestis, kuid Adami otsustas oma “stuudioks” valida just Vändra metsad, sest seal­kandis asus ta maakodu, kus ta lapsepõlves kõik suved veetis ja viimase kümnendi jooksulgi on palju avastamas käinud. “Tean, kust võiks teatud tegelasi leida, mis ajal ja mis tingimustes,” seletas operaator.

Kedagi erilist loodusfotograaf Karl Adami metsas ei avastanud ja filmiminegi käis täpse piltplaani järgi. Fotol on puukoristaja.
Kedagi erilist loodusfotograaf Karl Adami metsas ei avastanud ja filmiminegi käis täpse piltplaani järgi. Fotol on puukoristaja. Foto: Karl Adami
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles