Galerii: Templis kõlas neozombipostfolk

Lilli Tölp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul Pärnu kultuuriklubis Tempel esinenud kaks pärimusbändi Puuluup ja Duo Ruut väärinuks ehk suuremat publikuarvu, kuid need, kes kohale tulid, said nautida kandle ja nüüdisaegse elektroonika kombinatsioonis sündinud lummavat helimaailma.

Puuluubi artistid Ramo Teder (sooloartistina Pastacas) ja antropoloog Marko Veisson on osavalt kombineerinud etno ja tänapäevase elektroonilise muusika. Bändi nimigi on tuletatud luuperitest ja puidust Hiiu kanneldest. Muusikutele endile meeldib seda stiili nimetada neozombipostfolgiks ja põhjendavad seda Hiiu kandle mängimise taaselustamisega. On teada aegu, mil seda pilli üldse ei mängitud. Meestele meeldib oma teadmisi Hiiu kandlest jagada teistegagi ja seetõttu korraldavad Hiiumaal järjepidevalt töötubasid.

Soojendusbändina astus publiku ette tänavuse Noortebändi võitja Duo Ruut. Ansambli liikmed Katariina Kivi ja Ann-Lisett Rebane lõid Templis kandlekeeli pingutades lummav-kummastava atmosfääri ja kandlehelide saatel kõlasid kirglikus esituses pärimuslaulud ja loitsud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles