Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2018/12/19/11667350t1hff18.jpg)
Lähipäevil jõuab piparkookide küpsetamise maraton lõpusirgele. Muidugi võiks ju osta valmis piparkooke, aga siis kaob tegemisvõlu, toast jõululõhn ega saa ampsata seda pehmet ahjusooja kakukest. Pärnu Postimehe toimetus mekkis eri pagarikodade toodangut, et saada teada, millist tainast eelistada.
Ühtki tainast polnud raske rullida ja piparkoogid said tehtud kümne minutiga. Ainus, mille puhul tuli teha enamat, oli Nonna laste piparkoogi jahusegu. Jahule tuli lisada muna, või ja hapukoor. Kuna jahusegus ei leidu munamassi-, vadaku- ega piimapulbrit, võivad neid piparkooke süüa veganidki. Tainas jäi valmissegatult vedelavõitu, seega ei andnud küpsiseid väga õhukeseks rullida.