Katse: milline piparkoogitainas täidab ootusi?

Piparkookide valmistamine on imelihtne, sest poodides ja pagariärides on suur valik maitsvaid ­valmistainaid.

FOTO: Mailiis Ollino

Lähipäevil jõuab piparkookide küpsetamise maraton lõpusirgele. Muidugi võiks ju osta valmis piparkooke, aga siis kaob tegemisvõlu, toast jõululõhn ega saa ampsata seda pehmet ahjusooja kakukest. Pärnu Postimehe toimetus mekkis eri pagarikodade toodangut, et saada teada, millist tainast eelistada.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Ühtki tainast polnud raske rullida ja piparkoogid said tehtud kümne minutiga. Ainus, mille puhul tuli teha enamat, oli Nonna laste piparkoogi ­jahusegu. Jahule tuli lisada muna, või ja hapukoor. Kuna jahusegus ei leidu munamassi-, vadaku- ega piimapulbrit, võivad neid piparkooke süüa veganidki. Tainas jäi valmissegatult vedelavõitu, seega ei andnud küpsiseid väga õhukeseks rullida.

Maitsemeeled erinevad inimeseti: ühele tundus mõni piparkook soolane ja teisele liiga magus, kolmandale vürtsine või hoopis tuim. Lehetegijate südame võitsid siiski harjumuspärased, uutmoodi lisanditeta piparkoogid.

Tagasi üles