Katse: milline piparkoogitainas täidab ootusi?

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piparkookide valmistamine on imelihtne, sest poodides ja pagariärides on suur valik maitsvaid ­valmistainaid.
Piparkookide valmistamine on imelihtne, sest poodides ja pagariärides on suur valik maitsvaid ­valmistainaid. Foto: Mailiis Ollino

Lähipäevil jõuab piparkookide küpsetamise maraton lõpusirgele. Muidugi võiks ju osta valmis piparkooke, aga siis kaob tegemisvõlu, toast jõululõhn ega saa ampsata seda pehmet ahjusooja kakukest. Pärnu Postimehe toimetus mekkis eri pagarikodade toodangut, et saada teada, millist tainast eelistada.

Ühtki tainast polnud raske rullida ja piparkoogid said tehtud kümne minutiga. Ainus, mille puhul tuli teha enamat, oli Nonna laste piparkoogi ­jahusegu. Jahule tuli lisada muna, või ja hapukoor. Kuna jahusegus ei leidu munamassi-, vadaku- ega piimapulbrit, võivad neid piparkooke süüa veganidki. Tainas jäi valmissegatult vedelavõitu, seega ei andnud küpsiseid väga õhukeseks rullida.

Maitsemeeled erinevad inimeseti: ühele tundus mõni piparkook soolane ja teisele liiga magus, kolmandale vürtsine või hoopis tuim. Lehetegijate südame võitsid siiski harjumuspärased, uutmoodi lisanditeta piparkoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles