Juubeliaasta lõpp tuleb ühistantsu, hümni ja udupasunamasinaga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta vahetus Pärnus Endla teatri esisel platsil.
2017. aasta vahetus Pärnus Endla teatri esisel platsil. Foto: Urmas Luik

Eesti juubeliaasta lõpeb 31. detsembri viimastel minutitel Eesti Vabariigi hümni laulmisega kõikjal linnaväljakutel, sealhulgas Pärnus, kus ühtlasi tuleb üle-eestiline ühistants ja õhtused pidustused avab Marko Matvere udupasunatest hümnimasin.

“EV 100” lõpu puhul tantsitakse 31. detsembri päeval linnaväljakutel algatuse „Eesti tantsib“ viimane ühistants. Õhtul aga lauldakse platsidel riigihümni ja kantakse ekraani vahendusel esimest korda üle presidendi uusaastaläkitus. 

„Juubeliaasta on näidanud, kui armsaks Eesti inimesed oma riiki peavad. Seepärast võtame aasta viimased minutid, et hümnilaulmisega saata linnaväljakutel ära juubeliaasta ja seejärel minna koos 100ga edasi,“ ütles riigikantselei “EV 100” programmi juht Maarja-Liisa Soe.

Pärnus toimub ühestantsimine Endla teatri ees Keskväljakul:
• kell 14 tantsusammude õppimine ja proov;
• kell 15 „Eesti tantsib“ tantsuaktsioon.
Õhtul Endla ees alates kella 23st:
• avab pidustused Marko Matvere hümnimasin;
• esineb Väikeste Lõõtspillide Ühing;
• Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi uusaastatervitus, hümnilaulmine;
• 2019. aasta tervitamine ilutulestikuga.

„Ootame vana-aastaõhtul kõiki vahetult enne südaööd üheskoos hümni laulma ja eesootavat uut aastasada tervitama,“ lisas Soe.

Ühistants algab 31. detsembril kell 15 korraga 16 linnaväljakul: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Rakveres, Viljandis, Jõhvis, Jõgeval, Paides, Kuressaares, Kärdlas, Võrus, Valgas, Põlvas, Raplas ja Haapsalus. Tund varem õpetatakse samadel platsidel kõigile huvilistele tantsusamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles