Grippi haigestunute hulk on hakanud kasvama

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal tuvastati esimene gruipiviiruse juhtum.
Pärnumaal tuvastati esimene gruipiviiruse juhtum. Foto: Sille Annuk

Pärnumaal on viimastel nädalatel ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstiabi vajanud veidi üle 140 inimese.

“Eesti keskmisega võrreldes on haigestumus pigem tagasihoidlikum, aga Pärnumaal on kinnitatud juba esimene gripiviirus, mis on märk sellest, et see on kohal ja alustanud igatalvist tööd,” ütles terviseameti kommunikatsiooninõunik Iiris Saluri.

Kuna praegu on laboris tuvastatud viiruste puhul tegemist olnud nende gripitüvedega, mis vastavad hästi vaktsiinis olnule, võivad varakult vaktsineeritud inimesed Saluri sõnutsi hingata kergendatult.

“Kui mõni ärkab alles nüüd ja tahab enne kõrghooaega kaitset saada, pole vaktsineerida veel hilja, eeldusel et vaktsiini jagub,” ütles Saluri.

Vaktsiinivarude kohta oskab täpsemalt anda tagasisidet kohalik apteek, perearst või ravimiamet.

50. nädalal (10.–16.12.2018) vajas ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu Eestis arstiabi 3150 inimest, neist 48 protsenti olid lapsed.

“Kuigi me hindame grippi haigestumise intensiivsust veel madalaks, tuleb tunnistada, et haigestumus tõuseb,” ütles terviseameti gripispetsialist Olga Sadikova. “Selle kinnituseks on viimasel nädalal kolmekordistunud grippi haigestunute arv.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles