The Boondocksi indie-printsid naasevad jõuluks kodulinna

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Boondocks ehk Karl Kallas, Karl Kevad, Romet Mägar, Hendrik Tamberg ja Villem Sarapuu.
The Boondocks ehk Karl Kallas, Karl Kevad, Romet Mägar, Hendrik Tamberg ja Villem Sarapuu. Foto: The Boondocks

Viimaste aastate üks edukamaid Pärnu ansambleid The Boondocks naaseb jõuludeks taas kodulinna, andes tuttavate nägude ees tänavuse eelviimase kontserdi.

“Kodus esinemine on nüüd juba traditsioon, mis siin enam mitte elavatele pärnakatele on tore üritus, kus tuttavad taas üksteist näevad,” leidis laulja ja kitarrist Villem Sarapuu.

Trummar ja lugude autor Karl Kevad lisas, et Pärnu kontsertidel on alati eriline atmosfäär. “Nagu loeks jõuluvanale luuletust: hoopis teistsugune pinge,” naljatas ta.

Tänavu ilmus noortel kolmas kauamängiv “How to Build a Love Bomb”, mis ühendab lõbusa helikeele sügava lüürikaga.

“Kontrast kurva sisu ja meeleoluka kõla vahel väljendab ebastabiilsust sellistes olukordades nagu lahkuminek, rasked ajad suhtes, truudusetus,” loetles albumi sisu autor.

Kui noored tegutsesid aastaid just kodulinnas, liiguti üksteise järel tasahaaval pealinna, kus karjääri edendamiseks rohkem võimalusi. Vahepeal käisid muusikud kaitseväeski, kus kirjutatud sai enamik äsja ilmunud plaadist.

Kaks talve tagasi pälvis bänd Raadio 2 aasta uue tulija tiitli. Ansambel on vaid kaks kuud tagasi avaldatud kauamängivaga jõudnud eri edetabelitesse. Kolm sealset pala on tänavugi jõudnud raadiojaama aastahiti lõppvooru, mille tulemused selguvad 30. detsembril. “Oleme seal figureerinud viimased kaks aastat ja ootame tänavugi galat huviga,” rääkis trummar.

Tegus aasta, mil kirjutati ja lindistati plaat ja tuuritati Eestis, jääb varsti selja taha. Ent üllatusi on noormeestel endiselt varuks. “Juba teeme plaane järgmiseks suveks. Peagi ilmub hiljuti filmitud muusikavideo,” lubas kitarrist Romet Mägar.

Viieliikmelise ansambli 1960. aastate hõnguline ja mõneti retroelementidega album ja varasem repertuaar kõlavad täna õhtul klubis Sugar. Indie-printsidel on ehk varnast võtta pühadeteemaline laul.

“Alati võib juhtuda jõuluime,” ütles Kevad. “Jõuluüllatused avalduvad kontserdil äkki hoopis naljades,” lisas seepeale Sarapuu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles