Pärnu melanhoolne punk ärkab ansambli John Stuart Milliga taas ellu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John ­Stuart Mill sai alguse Sütevaka koolibändina aastal 2005.
John ­Stuart Mill sai alguse Sütevaka koolibändina aastal 2005. Foto: Kristhel Vaht

Aastal 2015 kirjutas luuletaja Andres Aule pärnakas Heiko Leesmendile kirja, milles teatas, et kuulab ansambli John Stuart Milli lugusid. Seda siis, kui bänd enam tegelikult ei tegutsenud. Aule sõnad andsid muusikutele aga tõuke kutsuda sõbrad kokku ja nii nad korraldasid eelmisel aastal vana aja mälestuseks kontserdi.

“Tugevalt alahindasime publiku huvi selle bändi muusika vastu ja nii ei mahtu­nudki inimesed Karusselli poe prooviüritusele,” meenutas Leesment, kes praegu on aktiivne kollektiivis Sibyl Vane. Nii lepiti kokku, et uuel aastal kohtutakse taas. Sütevaka koolibändina alustanud ansambel astub homme kultuuriklubi Tempel lavale.

Melanhoolse pungi kooslus John Stuart Mill nägi ilmavalgust 13 aastat tagasi. Kodulinna bändi tegemistesse panustasid seitsmeaastase tegutsemisajaga kooli viie lennu vilistlased. Kokku mängiti 16 eri koosseisus. Homme esindavad tollal ja siiani paljude seas armastatud bändi Märt Niidassoo, Leesment, Marie Pärkma ja Erkki-Siim Kalbus.

Esitusele tulevad ainult vanad palad ehk laulud, mis eakaaslastel ja austajatel siiani meeles. “See on nostalgiline õhtu kõigile, kes mäletavad meie muusikat ja tunnevad sellega sidet,” tõdes bassist. Samuti pole välistatud, et 50 muusikust, kes bändi tegevuses osalesid, nii mõnigi üllatusena lavale astub.

Õhtule lisavad värvi Kilingi-Nõmme pungikollektiiv ­Rivaalid ja Leedu ansambel Timid Kooky.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles