Lauri Beekmann: Kinkige lapsele kained jõulud

Lauri Beekmann
, Eesti Karskusliidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Riigipühadel on mitu otstarvet. Üks neist on kindlasti anda sügavam tähendus valitud tähtpäevadele, märkida, et need päevad on meie ühiskonnas tähtsad. Muidugi ei oleks õige demokraatlikus riigis kedagi sundida midagi tähtsustama, kui inimene seda mõtet ei jaga, kuid omamoodi ühiskondliku kokkuleppena oleme valitud päevadele sellise rolli siiski andnud.

Andes neile töövaba päeva sisu, suunatakse inimesi veetma riigipühi oma pere, lähedastega. Kahjuks näitab aastate kogemus, et just jõulupühad on üks töörohkemaid aegu nii politseile kui kiirabile. Kasvab perevägivalla juhtumite arv. Kahetsusväärselt ei tähenda igale perele koosolemine soojust ega üksteisega koosolemise üle rõõmustamist.

Väga tihti on probleemi allikas või suurendaja alkohol, millel osale inimestest on pühadel ja pidudel peaaegu et keskne roll. Need on kodud, kus lapsed peavad paraku kartma isa-ema kodusolemist. Sel juhul osutub laps tüütuks koormaks, kes võib otsese vägivalla ohvriks sattuda või unustatakse omaette olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles