Homme toimuvad esimesed “EV 100” jõulumatkad (1)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised matkajad.
Talvised matkajad. Foto: Ardi Truija

Homme, teisel jõulupühal toimub esimene üle-eestiline tasuta ja registreerimist nõudev jõulumatk.

“Esimene üle-eestiline jõulumatk kutsub kõiki pärast mõnusaid jõulupäevi Eesti loodusesse. Erilisi kohti, mida matkajuhi eestvedamisel koos pere ja sõpradega avastada, on ligikaudu 70,” ütles “EV 100” programmijuht Maarja-Liisa Soe.

Tänaseks on neljast matkast kohad täis Pärnumaal toimuvale päkapiku matk jõuluvana Korstna talus, kuid kahele matkale on veel vabu kohti.

Jõulumatkad Pärnumaal:

1. Jaaguranna loodusmatk. Matk saab alguse Jaaguranna Lillelaagrist ja  külastatakse kunagistele liivaluidetele rajatud põnevat, reljeefse pinnaga vana surnuaeda ja Seli Püha Vassili kirikut.
2. Jõulumatk Kihlepas. Matkal minnakse vaatama kohalikku. Hiljem matkatakse Kärbu küla suunas, Uruste kiriku juurde, pannakse sooviküünlad.
3. Päkapiku matk Jõuluvana Korstna talus 12:01 -13:30 ja 14:00 -15:30, kus uuritakse ümberkaudsetes metsades elavate loomade jälgi, toitumisharjumusi ja läbime matka käigus metsloomade toitmiskoha.

Eesti matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina ütlust mööda on juubeliaasta jõulumatkad väga populaarsed ja mitmel retkel on grupp juba täitunud. ““EV 100” jõulumatkad toimuvad igas maakonnas ja kõik huvilised leiavad sobiva viisi liigutada. Samuti tasub pärast pühi omal käel looduses seigelda ja rõõmu tunda,” lisas Kuligina.

Juubeliaasta jõulumatkad on enamasti matkajuhi eestvedamisel jalgsi- või räätsamatkad, kuid korraldatakse mitu matka maasturitel, kanuudel ja elektriratastelgi.

Esimene üle-eestiline jõulumatk kestab üks-kaks tundi. Matkadel osalemiseks tuleb end registreerida “EV 100” kodulehel.

Jõulumatkadega pannakse punkt Eesti Vabariigi juubeliaasta matkasarjale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles