Politsei on pühade ajal lahendanud 20 peretüli

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseil on nädalavahetusel ja pühade ajal Lääne prefektuuris lahendada tulnud 20 koduvägivalla juhtumit.
Politseil on nädalavahetusel ja pühade ajal Lääne prefektuuris lahendada tulnud 20 koduvägivalla juhtumit. Foto: Tairo Lutter

Politseil on nädalavahetusel ja pühade ajal Lääne prefektuuris lahendada tulnud 20 koduvägivalla juhtumit.

Kõige vähem vägivallatseti kodudes jõululaupäeval, kui politseile teatati kolmest juhtumist. Eile ja pühapäeval said Lääne prefektuuri politseinikud kuus lähisuhtevägivallaga seotud väljakutset, laupäeval teatati viiest juhtumist.

Politsei- ja piirivalveameti juhtkorrakaitseametnik Marko Ild tõi esile, et eelmistel aastatel sai politsei jõulupühade ajal rohkem lähisuhtevägivalla väljakutseid. Viimase nelja päevaga on politseile selliseid teateid laekunud keskmiselt 37 päevas, mullu teatati kodusest vägivallast pühade ajal 48-l, tunamullu 56 korral päevas.

„Vaatamata langusele seisame endiselt silmitsi faktiga, et viimase nelja vaba päeva jooksul vägivallatseti 150 kodus,“ sõnas Ild. „Me pole naiivsed, arvamaks, et teame kõigist vägivallajuhtumitest. On väga oluline, et vägivalda märgataks, sellesse sekkutaks ja antaks alati politseilegi sellest teada.“

Politseile on nädalavahetus ja sellele järgnenud pühad olnud seni töised, väga raskeid juhtumeid on õnneks ette tulnud vähe.

Viimase nelja päeva jooksul on politsei alustanud 328 väärteomenetlust, suure osa neist moodustavad liiklusrikkumised. Nii tabasid politseinikud roolist 70 alkoholi ja kaks narkootikume tarvitanud juhti. Juhtus 15 rasket liiklusõnnetust, neist neli joobes juhi süül. Liikluses sai viga 26 inimest ja üks inimene hukkus.

„Raskemad õnnetused on juhtunud laupkokkupõrgetena, kus üks sõidukitest on enne kaotanud juhitavuse. Praegu, kui ilmaolud muutuvad iga tunniga, tasub roolis olla äärmiselt tähelepanelik. Valida ohutu sõidukiirus ja suunata kogu oma tähelepanu üksnes juhtimisele,“ hoiatas Ild.

Politsei on pühade ajal väljas lisajõududega, et rahustada liiklust ja tagada kõigile turvalised jõulud. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles