Pärnumaa mehe abiga süttivad pühadetuled maailma suurlinnades

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu-Jaagupist pärit Ivari Roosilehe elus on aasta ringi jõulud, sest ta juhib Põhja-Euroopa suurimat valgusdekoratsioone tootvat ettevõtet Adam BD. Eestis disainitud ja Märjamaal asuvas suures tehases valmivad valguskaunistused ehivad tänavu jõuluaegset Londonit, kasiinohotelli eksootilises Macaus ja veel umbes 30 riigi linnu.

Ja talvist Pärnutki. Adam BD looming on Endla teatri esine valgustus, põhjapõdrad Pärnu Lastepargis, purskkaev Koidula pargis, Siimu silla valgustus ja üht-teist mujalgi.

Tänavu on Adam BD valguskaunistustest maailma hitiks kujunenud Sasha-nimeline puu, mis eemalt vaadatuna paistab ruumilisena, justkui oleks oksad igasse suunda harali, aga tegelikult on kahemõõtmeline ja lame, pane või raamatu vahele, kui nii suur leiduks. “See ongi tema võlu,” avaldas Roosileht, lisades, et tegelikult koosneb puu tasapinnalistest kitsastest lihtsasti käsitsetavatest tükkidest.

Sedavõrd paeluv toode õnnestub Roosilehe kinnitusel välja mõelda iga paari aasta järel. Silmapette idee tuli viimase kümne aasta suundumusest: jõuluvalgustid on muutunud kolmemõõtmeliseks ehk valmistama on hakatud skulptuure, kuhu saab isegi sisse minna. Ent suured kujud võtavad nii laos kui transportides palju ruumi ja kohaletoimetamine kujuneb seetõttu kaunis keeruliseks ja kalliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles