Surm varitseb Pärnus kümnete klaaside taga (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokara rästik (Tokara habu) on haruldus mitte ainult terraariumides, vaid looduseski, sest teda võib looduses kohata maailmas ainult kaheksal ruutkilomeetril.
Tokara rästik (Tokara habu) on haruldus mitte ainult terraariumides, vaid looduseski, sest teda võib looduses kohata maailmas ainult kaheksal ruutkilomeetril. Foto: Urmas Luik

Väide Pärnus varitsevast surmast vastab tõele. Et selles veenduda, tuleb sisse astuda Vana-Tallinna tänaval asuvasse minizoosse ja seal ringi vaadata: surm vaatab vastu tõepoolest kümnete klaaside tagant.

Sellist hulka mürkmadusid kui Pärnu minizoos Peeter Põldsami kollektsioonis ei kohta enamikus Euroopa loomaaedades ega lähiriikide eraterraariumideski. See fakt on kandnud Pärnu samavõrd maailmakaardile kui haldusreformijärgne linna territooriumi suurus.

Põldsam ise jäi oma kogu erakordsusest kõneldes tagasihoidlikuks, öeldes, et riiklikes loomaaedades on enamasti huvi raskuspunkt roomajate eksponeerimisel mujal kui mürkmadude kogumisel. Ka on loomaaedadesse raske leida töötajaid, kes on nõus mürkmadusid hooldama, omades seejuures vajalikku ettevalmistust.

“Riia loomaaias näiteks sai üks roomajatele spetsialiseerunud inimene salvata, misjärel loomaaed loobus üldse mürk­madude pidamisest,” avaldas Põldsam. “Inimene sai kohe arstiabi ja jäi ellu.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles