Mees lõi ametikohustusi täitnud abipolitseinikku

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipolitseinik.
Abipolitseinik. Foto: Elmo Riig

Eile sai politsei teate, et Pärnus Pikal tänaval bussijaama ooteplatvormil lõi 29aastane mees Pärnu politseijaoskonna patrullekipaaži koosseisus avaliku korra kaitsel ametikohustusi täitnud 24aastast abipolitseinikku.

Kell 16.40 läks G4Si turvatöötaja Pärnu bussijaama kontrollkäigule. Ootesaalis istus laua taga turvatöötaja hinnangul joobetunnustega mees, kes hakkas nii turvatöötajat kui jaamas viibinuid noori vägivallaga ähvardama ja ropendama. Ühtlasi ei jätnud 29aastane mees mainimata, et on äsja vanglast vabanenud ega karda sinna tagasi minna.

Turvatöötaja juhatas ebaadekvaatselt ja agressiivselt käituva mehe ootesaalist välja ja kutsus politsei. Korrakaitseametnikke oodates püüdis naissoost turvatöötaja agressiivset meest rahustada, kuna viimane ähvardas turvatöötajale kallale minna.

Kui kohale jõudnud politseinikud turvatöötajalt juhtunu kohta infot küsisid, otsustas mees rünnata 24aastast abipolitseinikku. Tekkinud rüseluse käigus pidasid politseinikud ja turvatöötaja mehe kinni ja panid tal käed raudu. Ründaja viidi politseibussi ja toimetati minema.

Teenistuskohustusi täitnud abipolitseinik ei saanud juhtunus viga, kuid tundis valu. Politsei pidas 29aastase mehe kahtlustatavana kinni. Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 274 alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes. Sellise isiku suhtes vägivalla toimepanemise eest seoses tema ametikohustuste täitmisega karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles