Aasta sädeinimene lippab Tootsis ringi päkapikukostüümis

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sädeinimene viis reporteri ja fotograafi Tootsi kooli saali, mille lava oli ehitud jõuluetenduse kaunistustega. Krooni asetas pähe õpetajagi.
Sädeinimene viis reporteri ja fotograafi Tootsi kooli saali, mille lava oli ehitud jõuluetenduse kaunistustega. Krooni asetas pähe õpetajagi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui reporter ja fotograaf Tootsi kooli õpetajate toast keldrikorruse kunstiõpetuse klassi juhatatakse, ootavad neid ees kaerahelbe-banaaniküpsised, jõulukontsert ja energiast pakatav õpetaja Inga Raudsepp – aasta sädeinimene.

Raudsepa päev algas kell pool kaheksa, kui Tootsi asula korter­elamute ja eramute akendes põles mõni harv tuli. Aeg-ajalt aknaist sisse piiludes sammub ta igal hommikul koolimaja poole.

Kogukonnas kutsutakse teda Tootsi patrioodiks. Elu on ta kodu­kandist eemale viinud vaid neljaks aastaks, mil pealinnas õpetajaks õppis.

Raudsepp on samuti üks neist vähestest, kes ilmale tulnud Tootsi sünnitusmajas, sest aastatel 1960 ja 1961 tegutses praeguses hooldekodus haigla. Ehk on just sellepärast side kodupaigaga niivõrd tugev ja kiire linnaelu ega tööpakkumised pole tuttavatelt radadelt kõrvale juhtinud.

“Ehk hoiab mind siin rahu. Vabrikud enam ei lärise. Õhtuti on siin imeliselt vaikne,” leiab Raudsepp.

Niivõrd säravate ja väsimatute inimestega kohtudes on ikka paslik küsida: mis on teie energia allikas? “Ma olen Lõvi tähtkujus sündinud: ma ei püsi paigal. Saan energiat lastelt ja annan seda neile vastu,” käib ta välja variandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles