Külad avasid juubelikingitused kohalikele oluliste sündmustega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristiküla külavanem Robert Miller sammus 28. juulil kodukandipäevale “EV 100” kingitust esitlema rehadega varustatud Surju Sõbrataride seltsis.
Ristiküla külavanem Robert Miller sammus 28. juulil kodukandipäevale “EV 100” kingitust esitlema rehadega varustatud Surju Sõbrataride seltsis. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi koduriigi 100 aasta juu­beli tähistamine läheb algavalgi aastal hooga edasi, tegime põgusa ülevaate Pärnumaa külade kingitustest, mis on ajaülesed ja lähevad kohalikele korda.

Neid kingitusi ühendab üle-eestiline “EV 100 igas külas” õhin ja Eesti külaliikumise Kodukant Pärnu maakondlik koordinaator Heleri Wazza märkis, et juubeliaasta oli sündmus- ja teguderohke. Näited: Jõesuu kinkis kogukonnale ja riigile külamaja, Saulepis valmis välijõusaal, Soometsas tehti korda ja tähistati mälestuspingiga koolimaja koht.

Kiisamaa, Vahenurme, Arase, Tõhela küla esmamainimisest möödus 500 aastat ja väärikal tähtpäeval peeti ajalootunde, avati mälestuspinke, istutati tammesid ega hoolitud sellest, millise mütsi on kohalikele pähe pannud edukas haldusreform. Pärnu linna Tõhela küla rahvas laskis kodukandipäeval, 30. juunil lehvima oma küla lipukanga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles