Pärnus kerkib pea 21miljonine sisejulgeolekumaja 2021. aastal (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuur kolib uude majja 2021. aastal.
Lääne prefektuur kolib uude majja 2021. aastal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu uue pääste- ja politseimaja ehitustööde algus on lükkunud 2019. aastasse ning seega peaks ligikaudu 20,7 miljonit eurot maksma minev sisejulgeolekumaja valmima 2021. aasta alguses.

Esialgu loodeti projekti raames kuulutada ehitushange välja veel tänavu suve lõpus ja 2018. aasta jooksul alustada ehitusega. “Lisaajakulu põhjustasid peaasjalikult ehitusprojekti korrigeerimised Pärnu sisejulgeoleku objekti turvalisuse tõstmiseks,” ütles Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommunikatsioonispetsialist Mariliis Sepper BNSile.

Uue plaani järgi korraldatakse ehitushange ja sõlmitakse töövõtuleping 2019. aasta esimeses kvartalis. Sisejulgeolekumaja ehitushange ei ole avalik, vaid erandmenetlus. Tööd lõpetatakse ja antakse üle 2021. aasta esimeseks kvartaliks.

Ühishoonesse kolivad politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, häirekeskuse, kaitsepolitseiameti ning siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse Lääne piirkonna regionaalsed üksused ja arestimaja. Samuti asub sinna sotsiaalkindlustusameti haldusalasse kuuluv ohvriabi.

Ehitustööde maksumus on ligikaudu 18,3 miljonit eurot. Ühishoone ehitatakse Pärnusse Tammsaare puiestee 61.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles