Pärnumaa arenduskeskusel täitus aasta

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Pärnumaa Arenduskeskuse juht Indrek Klaassen.
SA Pärnumaa Arenduskeskuse juht Indrek Klaassen. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Aasta tagasi lõid Pärnumaa omavalitsuste liit ja Pärnu linn maakonna tasakaalustatud arenguks SA Pärnumaa Arenduskeskuse (SAPA).

SAPA juhilt Indrek Klaassenilt on paljud tuttavad küsinud, mis see arenduskeskus täpselt on. “Oleme Pärnumaa omavalitsuste koostööorganisatsioon ja töötame Pärnumaa arengu nimel mitmes valdkonnas. Oleme omavalitsuste liidu ja riigi partner maakonna arenguga seotud tegevuse elluviimisel,” on ta vastanud.

“Arenduskeskuses valmis sel aastal arengustrateegia “Pärnumaa 2035+”. See on põhjalik vaade ajahorisondi taha ja markeerib maakonna soovitud tulevikku, näidates, millele tuleks keskenduda. Samuti saavad meie majas tuge ja nõustamist alustavad ja tegutsevad ettevõtted ning toimuvad üritused naisettevõtjatele. Fookuses on noorte ettevõtlikkus ja ettevõtluski,” selgitas Klaassen.

Samuti tegeleb SAPA Pärnumaa turismi arendamise ja turundamisega, annab nõu ja tuge vabaühendustele ning toetab rahva turvalisuse ja tervislike eluviiside arendamist.

Kuid peale tööasjade valutab Klaassen südant mitme olulise teema üle.

“Pärnu kolledži areng, kiired ühendused teiste linnadega, aastaringne turism, teeninduse kvaliteet, kultuuriürituste mitmekesisus ja vabatahtlike tegevuse toetamine,” loetles keskuse juht, kelle hinnangul on nimetatud teemad kogu maakonna proovikivid.

“Kui saaksime need lahendada maakonnale parimal viisil ja kõiki huvigruppe arvestavalt, oleks see suur samm edasi ja Pärnumaa muutuks veel atraktiivsemaks kohaks, kus elada ja töötada ning mida turistina külastada,” tõdes Klaassen.

“Meie meeskond on sel aastal näinud peaaegu kõiki organisatoorseid muudatusi: liitumised, kolimine ja koondamised. See kõik on olnud raske, kuid loodan, et üheskoos liigume hoogsalt edasi ja lihvime meie kalli Pärnumaa Läänemere säravaimaks pärliks,” lõpetas Klaassen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles