Kergejõustikuhallis toimus Leetsari mälestusvõistlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige kangem konkurents ootab ees kõrgushüppes.
Kõige kangem konkurents ootab ees kõrgushüppes. Foto: Urmas Luik

Täna kell 12.30 algab otseülekanne Pärnu spordikooli kergejõustikuhallis toimuvatelt 11. Karel Leetsari mälestusvõistlustelt. Kõrgetasemelisel mõõdu­võtul on oodata osalejarekordit.

Korraldaja sõnutsi tõotab suurem andmine tulla meeste kõrgushüppes, kus kohal on Eesti suvise kergejõustikuhooaja kaks paremat, Karl Lumi ja Kristjan Tafenau. Edetabeli neljaski, Hendrik Lillemets, on võistlustele nime kirja pannud.

“Kõrgushüppe tase on sel aastal ­väga kõrge: kui ma ei eksi, siis Lumi on võistlustel ületanud 2.21. Ta on teiste nimetatute treener ka nüüd, eks meie võistlustelt ole näha, kuidas nende koostöö sujub,” jutustas Mihkels.

Leetsari mälestusvõistluste avamisel toimub eriline sündmus. “Saadame pensionile Pärnu legendaarse treeneri Ando Palginõmme. Saadame ta auhinnaga pidulikult pensioni nautima,” teatas võistluste korraldaja Romet Mihkels mehe kohta, kellega kümmekond aastat tagasi koos otsustati, et tuleb Leetsari mälestusvõistlusi korraldama hakata. “Tema jälg Pärnu sporti ja kergejõustikku on olnud märkimisväärne.”

Pärnu spordi üks suurkujusid on kergejõustikuklubi Altius asutajaid ja eestvedajaid, töötas aastast 1965 Pärnu spordikoolis.

Palginõmmele on antud näiteks Pärnu linna vapimärk (2005), Valgetähe IV klassi teenetemärk (2006), Eesti kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali elutööpreemia (2011), Euroopa kergejõustikuliidu treeneritöö auhind (2015). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles