Galerii: Pärnu kergejõustikuhallis toimus mälestusvõistlus ja pensionile saadeti legendaarne treener

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Karel Leetsari 11. mälestusvõistlustel saadeti tänusõnadega pensionile legendaarne kergejõustikutreener Ando Palginõmm. Võistluste suurima üllatuse pakkus Liisa-Maria Lusti, kes püstitas Eesti siserekordi kaugushüppes.

Palginõmme olid tänama tulnud tema esimese treeningurühma tüdrukud, kelle nägemisest juhendaja tundis siirast rõõmu, kuid pisarat ei poetanud. "Liigutuspisar tuli mul siis silma ja nutsin lahinal, kui Gerd (Kanter, K. N.) sai Helsingis esimese medali," sõnas ta.

Pensionile läheb legendaarne treener südamerahuga. Pärnu kergejõustiku eest hoolitsevad tema õpilased Romet Mihkels ja Rauno Kirschbaum. Nemad kinkisid treenerile spinningukomplekti, mis Palginõmme sõnutsi kulub marjaks ära. "Ma olen mitu spinningut läbi püüdnud ja ma vaatasin, et pean endale uue ostma," muheles Palginõmm.

Võistluse parimaks meessportlaseks osutus Karl Lumi, kes võitis kõrgushüppe 2.11ga, ja naistest parim oli Grete Udras samuti kõrgushüppes 1.88ga. Parimateks valiti nad vastavalt IAAFi punktitabelile.

Kõige uhkem rekord oli võistluse korraldaja Mihkelsi ütlust mööda U16 eaklassi Eesti siserekord kaugushüppes – 5.96, mille püstitas Lusti Audentese spordiklubist.

Samuti sündis palju võistluste rekordeid. Altiuse spordiklubi õpilane Ann Marii Kivikas jooksis U18 vanuseklassi võistluste rekordi 60 meetris 7,92 sekundiga. Meeste 60 meetri sprindis püstitas Henri Sai samuti võistluste rekordi, läbides distantsi 6,91 sekundiga.

Meeste kaugushüppes võidutsenud Hans-Christian Hausenberg pidi 60 meetri jooksu finaali vahele jätma, kuna kaugushüppe kolmandaks katseks polnud ta tulemust kirja saanud. Lõpuks võitis ta kaugushüppe 6.90ga.

Võistlustel osales pea 240 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles