Leiti Pärnus kaduma läinud soomlane, kes varastas seifist 150 000 eurot (2)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okko on 190 sentimeetrit pikk, täidlase kehaehituse ja roheliste silmadega.
Okko on 190 sentimeetrit pikk, täidlase kehaehituse ja roheliste silmadega. Foto: Erakogu.

Töölt seifist 150 000 eurot varastanud Soome noormees, keda viimati nähti 24. detsembril ühes Pärnu hotellidest, peeti laupäeva õhtul kinni Tallinnas.

Soomlane leiti sihtasutuse Kadunud veebilehel avaldatud otsimiskuulutuse peale. Tagaotsitava tundis sihtasutusele helistanu ära Pärnu Postimehes avaldatud artiklile lisatud pildi järgi.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Kaido Saarniit ütles, et Eesti politseinikud pidasid mehe eile kella 18.30 paiku kinni, ta tabati Tallinna südalinna hotelli numbritoast.

Praegu on mees kinnipidamisasutuses ja ootab Soome riigile väljaandmist.

Soome politsei teatas eile, et otsib 19aastast meest, kes eelmisel laupäeval varastas Lõuna-Soomes Vantaas oma töökoha seifist 150 000 eurot. 

Uurijate sõnade järgi väitis 1999. aastal sündinud kahtlustatav 22. detsembril ettevõtte juhile, et tema otsene ülemus jäi haigeks ja ta läheb seepärast koju. Pärastlõunal märkas bossi asetäitja, et seifist on kadunud suur summa raha.

Soome kriminaalpolitseinik Simo Kauppinen selgitas, et turvakaamera salvestuselt on näha, kuidas kahtlusalune võtab firma seifist raha ja lahkub, seljakott seljas ja kilekott käes.

Politseinike sõnutsi ei pidanud mees seifi lahti murdma, vaid tal oli tööülesannete tõttu sellele ligipääs. Märke, mis viitaksid muukimisele, pole tuvastatud.

19aastane Okko lahkus oma elukohast Soomes Vantaas 22. detsembril teadmata suunas. Tema lähedased tegid samal päeval Soome politseisse Okko kadumise kohta avalduse.

Okkot nähti viimati jõululaupäeva hommikul ühes Pärnu hotellidest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles