Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste lahkus ametist

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseametit juhtinud Andres Sooniste rõhutas, et tema ametist lahkumine on seotud viieaastase töölepingu lõppemisega 31. detsembril.
Tarbijakaitseametit juhtinud Andres Sooniste rõhutas, et tema ametist lahkumine on seotud viieaastase töölepingu lõppemisega 31. detsembril. Foto: Liis Treimann

Aastaid tarbijakaitseametit juhtinud Pärnu eksmeer Andres Sooniste jäi tööta pärast tehnilise järelevalve ameti ja tarbijakaitseameti (TJA) ühendamist 1. jaanuaril. Ühendameti direktoriks määrati senine TJA peadirektor Kaur Kajak.

Sooniste toonitas, et tema lahkumine riigiteenistusest on seotud avaliku teenistuse seaduses määratletud viieaastase töölepingu lõppemisega 31. detsembril.

“Läinud aastal tegelesingi põhiliselt kahe ameti ühendamisest kerkivate küsimuste lahendamisega,” sõnas Sooniste. “Koos sellega sai mu ametisoleku aeg täis ja uut lepingut ma ei sõlminud.”

Küsimusele, mis edasi, vastas Sooniste, et puhkab Pärnus, uut rakendust kohe otsima ei hakka ega kavatse riigikokkugi kandideerida.

Ühendamet alustas tööd 1. jaanuaril ja see jääb täitma kõiki seni kahel asutusel olnud ülesandeid.

Klientidele ei tohi midagi muutuda. Nõustamine ja järelevalve jätkuvad endistviisi.
Andres Sooniste

“Mõlema ameti töö sisu on turu järelevalve. Meeskondade ühte majja koondamisel on võimalik tõsta majandustegevuse järelevalve võimekust, avalike teenuste pakkumist ja lihtsustada inimeste suhtlust riigiga,” rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson novembris pärast ühendamisotsuse kinnitamist riigikogus.

Sooniste ütles tänases telefonivestluses Pärnu Postimehele, et loodab ametite liitmisest sündivat uut sünenergiat, kuigi ilmselt vajab ametkond sisseelamise aega, et asjad paika loksuksid.

“Klientidele ei tohi midagi muutuda,” toonitas Sooniste. “Nõustamine ja järelevalve jätkuvad endistviisi.”

Kahe ameti ühendamine on osa jätkuvast riigireformist, mille üks eesmärke on vähendada institutsioonide duubeldamist, ametiasutuste arvu, parandada avaliku teenuse kvaliteeti ja kättesaadavust. Ühendameti peakorter asub Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles