“EV 100” tõi noorte kunstnike näitused Pärnumaa raamatukogudesse

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored kunstnikud tõid raamatukokku mitmesugust kunsti: eksliibristest ja fotodest moekavandite ja maalideni.
Noored kunstnikud tõid raamatukokku mitmesugust kunsti: eksliibristest ja fotodest moekavandite ja maalideni. Foto: Urmas Luik

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kingitusena “Kunst raamatukokku” jõudsid noorte kunstnike näitused aasta jooksul Pärnumaa raamatukogudesse. Pärnu keskraamatukogus ning Are, Kilingi-Nõmme, Treimani, Uulu, Sindi ja Häädemeeste raamatukogus nägi ühtekokku üle 30 isiku- ja ühisnäituse.

Keskraamatukogus sai uudistada näiteks Pärnu Vanalinna põhikooli õpilaste sotsiaalkriitilisi kollaaže ja Merli Kasemetsa moevisandeid. Are raamatukogus esitlesid loomingut näiteks Laura Lii Mölder ja Kendra Lisandra Luik. Sindi linnaraamatukogus avanes võimalus vaadata Egon Gentaleni isikunäitust, samuti Triin Lillemetsa ja Heva Aasa töid. Kilingi-Nõmmel olid näitusega väljas kohaliku kunstiringi Spekter noored, Treimani raamatukogus nägi aga Metsapoole põhikooli õpilaste kalligraafilisi tekste ja joonistusi.

Noored loomeinimesed tõid raamatukokku mitmesugust kunsti: eksliibristest ja fotodest moekavandite ja maalideni. Raamatukogude koostöö noorte kunstnikega sujus kenasti ning tähelepanu jagus kõikidele näitustele.

Tallinna keskraamatukogu algatus “Kunst raamatukokku” on juubeliaastal toonud Eesti raamatukogudesse üle 100 noore kunstniku näituse. “See kingitus on näidanud, et meil on väga palju andekaid noori kunstnikke, kes juubeliaastal on annet teistega jagada saanud ja toreda kogemuse võrra rikkamad,” sõnas riigikantselei “EV 100” programmi juht Maarja-Liisa Soe. Kingituse “Kunst raamatukokku” koordinaator Mirjam Kaun loodab, et raamatukogude hea koostöö noortega jätkub Pärnumaal edaspidigi.

Infot raamatukogude ja noorte kunstnike edasise koostöö kohta saate kohalikest raamatukogudest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles