Pärnakad kandideerivad aasta kaitseliitlaseks ja kodukaitsjaks

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krislin Kuuseoks ja Alar Tamm Pärnumaa maleva pealiku pidulikul vastuvõtul.
Krislin Kuuseoks ja Alar Tamm Pärnumaa maleva pealiku pidulikul vastuvõtul. Foto: Lilli Tölp

Laupäeval, 5. jaanuaril kuulutavad Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming Rakvere reaalgümnaasiumis välja aasta kaitseliitlase ja naiskodukaitsja. Nominentide hulgas on Krislin Kuuseoks Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonnast ja Alar Tamm Kaitseliidust.

Kaaslased Naiskodukaitsest on Kuuseoksa iseloomustanud kui kohusetundlikku naiskodukaitsjat, kes peab lubadustest kinni ega jaga neid kergekäeliselt. Ta on Kaitseliidu väljaõppes ülipõhjalik, tehes sageli rohkem, kui temalt oodatakse.

Kuuseoksa põhitegevus on Kaitseliidu Rannakaitserühma koosseisus võitlejana väljaõpet saada. Omandatu proovilepanekuks osaleb ta sageli militaarvõistlustel. Ta on osalenud näiteks Naiskodukaitse koormusmatkal, Vändra sprindil, Sookollil, Valgel Laeval, Sõrve retkel, Scoutsrännakul. Tavalisel õppusel osalemisest jääb Kuuseoksale sageli väheks ja pole kuigi haruldane, et ta läheb päeva lõpus metsajooksule.

Tamme nimetavad kaitseliitlased sündinud juhiks. Ta alustas tegevust Kaitseliidus vabatahtliku noortejuhina ja paljudest tema juhendatud noorkotkastest on nüüdseks kasvanud võitlejad Kaitseliidu ridades. Tamm juhib tankitõrje rühma ülemana täiskasvanuid.

Parimaid kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid tervitavad kaitseminister Jüri Luik ja kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

2018. aasta parim kaitseliitlane ja naiskodukaitsja pälvivad rändauhinna. Kaitseliidu ülema, Naiskodukaitse esinaise, kaitseministri ja kaitseväe juhataja hinnalised kingitused saavad kõik nominendid.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valitakse üheksandat korda. Tänavu on aasta kaitseliitlase nominente 14 ja aasta naiskodukaitsja omi 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles