Vene ja Kuninga kool pidasid üheskoos kodanikupäeva

, projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasium ja Kuninga tänava põhikool tähistasid koos kodanikupäeva.
Pärnu Vene gümnaasium ja Kuninga tänava põhikool tähistasid koos kodanikupäeva. Foto: Erakogu

Pärnu Vene gümnaasiumi ja Kuninga tänava põhikooli septembris alguse saanud ja viimaseid nädalaid kestev integratsiooniprojekt „Võrdselt ja väärikalt” on algusest peale eesmärgiks seadnud noorte kodanikuküpsuse ja eri keeletaustaga õpilaste sallivuse suurendamise.
 

25. novembril tähistati ühiselt kodanikupäeva. Alguse sai see Pärnu linnakodaniku majas, kus Hilja Treubergi juhatusel tutvuti Pärnu omavalitsuse ajalooga. Põnevusega uudistati  ülakorrusel paiknevat hansa- ja sõpruslinnade tuba, suurt huvi pakkusid õpilastele kodanikutuppa koondatud dokumendid, uurimistööd ja fotod linnaelanike ning silmapaistvate inimeste kohta minevikus ja praegu.  

Ajaloolise hoone kaunis miljöös korraldasid õpetajad kolmekümnele projektis osalevale 8.-9. klassi õpilasele kodanikupäeva viktoriini. Võisteldi segapaarides: üks õpilane Kuninga koolist, teine Vene gümnaasiumist.

Edasi suunduti üheskoos linnavalitsuse majja. Meeldejäävaks kujunes kohtumine linnapea Toomas Kivimägiga, kes andis kahe kooli õpilastele ülevaate Pärnu ajaloost ja tänapäevast kuni viimaste aastate oluliste uusehitisteni välja. Seda, mida nautida, on Pärnus rohkelt ja paljuski on see linnapeade Oskar Brackmanni ja Oskar Kase teene, tõdes Kivimägi.  

Linnapea rõhutas Rail Balticu tähtsust Pärnu tulevikule, suvepealinna kuvandi värskendamise vajadust, kiitis meie linna elukeskkonda – parim paik Eestis! Õpilased said ülevaate Tartu ülikooli Pärnu kolledži olulisusest linna arengule, Pärnu ravi- ja heaoluspaadest ning suurema tööhõivega ettevõtetest.

Ühtlasi pani linnapea noortele südamele, kui vajalik on hoida linnaruumi igasuguse vandalismi eest.

Seejärel ootasid linnapead ametikohustused, projektis osalejaid aga viktoriini parimate autasustamine. Lõpetuseks esitati isamaaluulet ühistegevusena valminud e-raamatust „Kaunimad laulud pühendan sul”.

Projekti „Võrdselt ja väärikalt” toetavad haridus- ja teadusministeerium ja MISA.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles