Selgus tuludeklaratsiooni esitamise kuupäev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu saab maksu- ja tolliametile tuludekla­ratsioone esitada 15. veebruarist, tulumaksu hakatakse ­tagastama 26. veebruarist.
Tänavu saab maksu- ja tolliametile tuludekla­ratsioone esitada 15. veebruarist, tulumaksu hakatakse ­tagastama 26. veebruarist. Foto: Sander Ilvest

Tänavu saab maksu- ja tolliametile (MTA) tuludekla­ratsioone esitada 15. veebruarist, tulumaksu hakatakse ­tagastama 26. veebruarist. 15. veebruarist algab tulu­deklaratsioonide vastuvõtt e-maksuametis/e-tollis, samuti hakkavad sellest kuupäevast eeltäidetud tuludeklaratsioone paberil väljastama teenindusbürood.

Enamtasutud tulumaksu hakatakse deklaratsiooni internetis täitnud inimestele tagasi maksma 26. veebruarist, paberil esitanutele 19. märtsist.

Tuludeklaratsiooni esitamise tähtaeg on 1. aprill ja juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise ja enammakstud tulumaksu tagastamise tärmin on 1. juuli.

1. oktoober on juurdemakstava tulumaksu tasumise ja enammakstud tulumaksu tagastamise tähtaeg, kui deklareeritakse ettevõtlustulu, kasu vara võõrandamisest või välisriigis saadud tulu. Samuti kehtib see tärmin mitteresidendile, kes deklareeris mahaarvamisi Eestis.

Tänavuses tuludeklaratsioonis on maksu­vaba tulu aastas 6000 eurot, varem oli see 2160 eurot. Tuluvahemikus 14 400 – 25 200 eurot väheneb maksuvaba tulu ­nullini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles