Revalsi solist Rait “Soku” Sohkin: Bänd elab laval ja plaadil mitte Instagramis

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sokut iseloomustab isepäisus ja sirgjoonelisus.
Sokut iseloomustab isepäisus ja sirgjoonelisus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Metsapoolel sündinud Rait Sohkin on otsekohese ütlemisega solist ansamblist Revals. Eestlastele sai ta tuntuks Kairit Tuhkaneniga salvestatud looga “Siis, kui saabub päev”, kuid praeguseks on ta armastuslauludest välja kasvanud. Ennast iseloomustab ta industriaalajastu poisina, mispärast pildistamiseks kohtusime temaga kunagises Pärnu õlletehases.

Olete sündinud Häädemeeste vallas Metsapoole külas. Millised on eredamad mälestused lapsepõlvest?

Mul oli selles suhtes väga igav lapsepõlv. Ümberringi olid vanad inimesed. Talvel väga teha midagi polnud: koolis käia ja õhtul raamatuid lugeda. Suvel oli tšillim, siis tulid mingid tüübid Pärnust vanaemade juurde: deporteeriti suveks. Nendega oli põnev aega veeta. Siis, kui hakkasin bändi tegema, oli talvisel ajal ka huvitavam.

Kui ma laps olin, siis olid kõik suved ilusad.

Mis meenub, mõeldes koolile?

Koolist jääb meelde see, et kuna ma olin edukas õpilane, olin pinnuks silmas mõnele, kes nii edukas ei olnud. Ma pidevalt kaklesin nendega ja sain luuki. Sealt areneski välja õigluse ja õiguse tunne... Sellest ajast peale ei salli ma selliseid tõusikuid ja rullnokki, osse, vanglamentaliteediga inimesi. Ma sain aru, et see ei ole minu rida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles