Lihula noored mardisandid nimetati Eesti parimaks

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algklasside fotode arvestuses said esikoha Lihula noored Mirell Raja, Helena Caroly Kukispuu ja Toomas Anijärv.
Algklasside fotode arvestuses said esikoha Lihula noored Mirell Raja, Helena Caroly Kukispuu ja Toomas Anijärv. Foto: Erakogu

Rahvakultuuri keskuse ja Eesti folkloorinõukogu eestvedamisel korraldatud kogumiskonkursilt “Märka marti!” tuli maakonda kamaluga auhindu.

Võistlusele oodati fotosid, lühifilme ja lugusid Eesti elanike kohalikust elavast maskeerimis- ja sanditamiskombestikust ning vanu fotosid sealhulgas enam mitte levinud kommetest, nagu näiteks hingesandid või sokujooksmine jõuluajal.

Fotode hulgas tuli Lääneranda koguni kolm auhinda. Algklasside arvestuses said esikoha Kea Pelapsoni, Piia Saagi ja Olev Mihkelmaa juhendatud Lihula noored Mirell Raja, Helena Caroly Kukispuu ja Toomas Anijärv.

Põhikoolide arvestuses saavutasid läänerannalased aga koguni topeltvõidu: nii sai esikoha Anneli Pikkmetsa esitatud foto Lihula noortemaja noortest, kes asusid mardisanditama, ja teise koha vääriliseks tunnistati samuti Lihula noorte Kristel Oosimi, Carmen-Katriine Säraki, Astrid Põhako, Anu Antsi, Helina Oosimi ja Kai Urbi pilt, mis samuti tehtud Pelapsoni, Saaki ja Mihkelmaa juhendamisel.

Põhikoolide arvestuses sai esikoha foto Lihula noortemaja noortest, kes hakkasid marti jooksma minema.
Põhikoolide arvestuses sai esikoha foto Lihula noortemaja noortest, kes hakkasid marti jooksma minema. Foto: Erakogu

Lääneranna noored paistsid silma aga videoarvestuseski ning Lihula muusika- ja kunstikooli töö “Mardipäev” võitis sealgi.

Pärnumaalt esitatud töödest üks osutus rahva lemmikuks: SA Kihnu Kultuuriruumi ja Marju Vesiku esitatud foto peomeeleolus mardisantidest.

Rahvas valis täiskasvanute arvestuses lemmikfotoks Marju Vesiku esitatud foto peomeeleolus mardisantidest Kihnus.
Rahvas valis täiskasvanute arvestuses lemmikfotoks Marju Vesiku esitatud foto peomeeleolus mardisantidest Kihnus. Foto: Erakogu

Kogumiskonkurss “Märka marti!” toimus Euroopa kultuuripärandiaasta 2018 üle-eestilise aktsiooni “Hakkame santima!” raames.

Võidutööd valis välja viieliikmeline žürii: Maria Grünberg (Setomaa noorsootska), Hildegard Reimann (Tartu Nefa rühm), Kati Taal (Euroopa kultuuripärandiaasta Eesti juhtnõukogu), Annela Laaneots (Eesti folkloorinõukogu) ja Epp Tamm (rahvakultuuri keskus).​ Auhinnad antakse üle 1. veebruaril Eesti vabaõhumuuseumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles