Nädalast jäi kõlama: Presidendi kõne Pärnus kuuse all

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Juubeliaastale tõmbas president Kersti Kaljulaid joone alla uusaastaläkitusega otse-eetris Pärnu Endla teatri esiselt. See oli esimene kord, kus Eesti riigipea aastavahetuse sõnumit enne ei salvestatud ja ilmselt jääb viimaseks, sest ei ole meil seda viisakust, et inimese jutt lõpuni ära kuulata ja alles siis paugutama hakata.

Pole küll jälginud, kas kõigil varasematel aastatel on lehed presidendi aastavahetuse kõne avaldanud, aga sel aastal jäi see igatahes ajakirjanduse tähele­panuta. Kultuurilehte Sirp peatoimetama hakanud Kaarel Tarand arvas koguni, et kui riigipeal pole rahvale erilist sõnumit edastada, võiks see kõne pidamata jäädagi. Niikuinii kiputakse kodudes õue ilutulestikku vaatama ja kes lauda istuma jäävad, tegelevad teadagi millega.

Presidendi uusaastapöördumine võiks siiski jääda. Üldiselt ongi ju vaid kolm kõnet, millega riigipea laiemat avalikkust saab kõnetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles