Pärnumaa maitsete kujundajad lendasid kõrgelt üle lati

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulivorstidega üllatas Otto talu peremees Urmas Kivisalu, kes abikaasa Kaja Kivisaluga neid koduköögis perele valmistab.
Kartulivorstidega üllatas Otto talu peremees Urmas Kivisalu, kes abikaasa Kaja Kivisaluga neid koduköögis perele valmistab. Foto: Mailiis Ollino

Marjamahla jäägiseemnetest saab hea maiuse, tammetõrudest võib jahvatada küpsisejahu, ahvenast valmistatud krõpsud saata lendama lainerite pardal. Seda tõestas läinud aastal Eesti toidupiirkonnaks valitud Pärnumaa, mille maitsete kujundajad lendasid oma toodetega kõrgelt üle lati.

Kui Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste võttis maaeluminister Tarmo Tammelt 4. mail vastu poolteise meetri pikkuse puidust rändkahvli, ei ­aimanud temagi, millise teotahtega tegutsejad justkui varjust välja tulevad. Vahepeatus oli 8. septembril Kõpu külas Maria talus, kus lõikuspeol selgusid ­toidumeene konkursi võitjad 76 osalenu hulgast.

Pärnumaa maitsete aasta poolesajale sündmusele vajutas krooni teemapäev üldrahvalikus pühamus, Eesti Rahva Muuseumis Tartus. Konverentsile järgnenud õpitoad täitusid huvilistega, kes sestpeale teavad, et põisadru sobib salatiks, kormoraniliha suupisteks, hüljes leivale lõigata, tühjaks vurritatud meekärjed mõdu valmistamiseks ja kalmus puhastab vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles