Nüüdismuusika päevadel kirjutatakse muusikamatemaatika käsiraamatut

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal peetavate Pärnu nüüdismuusika päevade töötubades ja sümpoosionil käsitletakse muusikalise struktuuri matemaatilist modelleerimist
Sel nädalal peetavate Pärnu nüüdismuusika päevade töötubades ja sümpoosionil käsitletakse muusikalise struktuuri matemaatilist modelleerimist Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Sel nädalal korraldatavate Pärnu nüüdismuusika päevade töötubades ja sümpoosionil käsitletakse muusikalise struktuuri matemaatilist modelleerimist.

Nüüdismuusika sümpoosion leiab aset reedel ja laupäeval Pärnu keskraamatukogus. 

Sümpoosionil käsitletakse instrumendi ja muusikalise ruumi akustikat, spektraalanalüüsi, helisünteesi, heliridu, häälestust ja heli psühhoakustikat. Uuritakse heliteose ja -loomingu protsessi, puudutades nii kompositsiooni- kui analüüsimudelite matemaatilist olemust.

Kavas on ajurünnak, et koostada muusikamatemaatika käsiraamat. Ülevaate muusikamatemaatikat käsitleva materjali kohta annab helilooja Hans-Gunter Lock. Itaalia helilooja ja matemaatik Giovanni Albini räägib matemaatilise kompositsiooni esteetilistest piirangutest ja imedest, Soome helilooja ja programmeerija Ilkka Kosunen praktilisest lähenemisest sümbiootilisele kompositsioonile ja Ameerika muusikateadlane Paul Beaudoin helisevast geomeetriast Ligeti tšellokontserdi näitel.

Itaalia löökpillimängija Simone Beneventi matemaatiliste rütmide töötuba tipneb kontserdiga kultuuriklubis Tempel.

Valdkondade vahelise muusikalise kompositsiooni töötoas valmiv ühiskunstiteos tuleb ettekandele Koidula gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles