Pärnu linnaorkestri juht äsja ametisse valitud peadirigendist: Kasparis on kõike, mida vajame (1)

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkestri juhi Helen Erastuse sõnutsi sai valikul otsustavaks orkestrantide soov.
Pärnu linnaorkestri juhi Helen Erastuse sõnutsi sai valikul otsustavaks orkestrantide soov. Foto: Mailiis Ollino

Poolteiseaastase pausi järel on Pärnu linnaorkestril taas peadirigent. Kaspar Mänd on 29aastane ja elab Tallinnas, ta on vaimustunud siinsest muusikafestivalist, pärnakate oma orkestrit peab aga unikaalseks. “See on selline hea kamp,” kinnitab ta.

Aastaid linnaorkestris produtsendi ja viimased pool aastat tegevjuhina töötanud Helen Erastuse sõnutsi sai otsustavaks asjaolu, et Mändi soovisid peadirigendina enda ees näha orkestrandid. “Kõike seda, mis Kasparis on, me ka tegelikult vajame,” põhjendab ta.

Nagu pikka aega Pärnu linnaorkestri peadirigent olnud Jüri Alperten töötab Mändki rahvus­ooperi dirigendina. Estonia teatri laval käis ta poistekooriga juba kümneaastaselt ja seal orkestriaugus muusikute ees võlu­kepiga vehkivad mehed silma jäidki.

Nüüdseks on Mänd seisnud ise tuhandete lauljate ees dirigendipuldis 2014. ja 2017. aasta laulupeol. Samuti on ta noortest muusikutest, Eesti muusika- ja teatriakadeemia tudengitest ja vilistlastest koosneva Uue Tänava Orkestri eestvedaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles