Lottemaa mõtleb juba uue filmi järgi atraktsioone välja

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastatud Lotte-lugude sari sai “Eesti Vabariik 100” filmikonkursi raames lisa – ilma juubelirahata poleks kolmandat täispikka animafilmi “Lotte ja kadunud lohed” sündinud.
Armastatud Lotte-lugude sari sai “Eesti Vabariik 100” filmikonkursi raames lisa – ilma juubelirahata poleks kolmandat täispikka animafilmi “Lotte ja kadunud lohed” sündinud. Foto: Kaader Filmist/Eesti Joonisfilm

Filmimehed Heiki Ernits ja Janno Põldma märkisid oma vastse linateose “Lotte ja kadunud lohed” Pärnu erilinastusel, et viimane Lotte film on nende kummardus Pärnumaa rahvale, sest siin asuv Lottemaa oli üks olulisemaid ajendeid, mis pani neid koeratüdruku seiklustele veel ühte järge tegema.

“Me tahaks, et siin käiks veel rohkem inimesi kui seni. Siis on meilgi kindlam tunne, et Lottemaa suudab ennast ära majan­dada. Praegu ikka enam-vähem suudab, aga võlg tuleb ära maksta ja siis läheb natuke kergemaks,” möönis Ernits erilinastuse järel Lottemaa asukaile külla minnes.

Jänes Adalbert, Lotte parim sõber kassipoeg Bruno, doktor Ave ja ülejäänud külaelanikud olid erilinastusel Apollo kinos ­kohal. Ernitsat ja Põldmat seob teemapargiga tugev sõprussuhe. Põldma kirjutab sinna igaks ­suveks lastele etendamiseks näitemängude stsenaariume. Ja kui algul ehitati teemaparki kõik majad-atraktsioonid esimeste Lotte raamatute ja filmide järgi, siis viimases filmis on vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles