Marko Šorin: Topeltsüst huvitegevusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta huvikoolile 2015 Pärnu kunstide majale peaksid samuti saabuma paremad ajad, kui huviharidusele heldemalt raha hakatakse jagama.
Aasta huvikoolile 2015 Pärnu kunstide majale peaksid samuti saabuma paremad ajad, kui huviharidusele heldemalt raha hakatakse jagama. Foto: Ardi Truija

Möödunud aasta viimastel kuudel tõusis Pärnu linnavolikogus ja Pärnu Postimehe veergudel ühe teemana esile huvihariduse ja -tegevuse rahastamine linnaeelarvest. Käesoleval aastal on plaanis suurendada huvitegevuse rahastamist kahel korral: kohe kalendriaasta alguses ja teist korda õppeaasta alguses, septembris.

Seni oli Pärnu linna erahuvikoolide rahastamine seotud riikliku töötasu alammääraga, kuid see ei peegeldanud Pärnu linna tegelikku rahalist olukorda, vaid pigem riiklikku kokkulepet. Pärnu maksumaksjatelt linnaeelarvesse panustatut iseloomustab keskmine sissetulek.

Uue põhimõtte järgi saabki arvutamise aluseks sellest aastast Pärnu linna keskmine sissetulek. Tulevatel aastatel muutub koolidele makstav toetus samas rütmis, kuidas linna maksumaksjad teenivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles