Galerii: Mõnnakmäe aitas Eesti vollenaiskonnal ajalugu teha

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallinaiste ajalooline kohtumine
Eesti võrkpallinaiste ajalooline kohtumine Foto: Sander Ilvest

Eesti võrkpallinaiskond kirjutas pärnakast kapteni ja sidemängija Julija Mõnnakmäe juhtimisel uue peatüki meie võrkpalli ajalukku, alistades Soomes Hämeenlinnas EM-valiksarjas 3:1 põhjanaabrite naiskonna ja tagas sellega esmakordselt pääsu Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.

Kui Eesti koondise peatreener Andrei Ojamets rääkis enne mängu algust, et eestlannad ei tohi kuidagi rabistada ning peavad väga keskendunult mängima, siis seda nad ka tegid. Eesti naiskond alustas mängu bravuurikalt ja pääses avageimis lausa 21:12 eduseisu, lasi seejärel vastased mõne punkti kaugusele, kuid kallutas lõpu enda kasuks numbritega 25:20.

Teises geimis tabas eestlannasi mõõn ja soomlased võtsid võidu 25:15.

Kolmandas geimis haaras Eesti naiskond mänguohjad taas kindlalt enda kätte ja võttis kindla 25:14 võidu.

Neljandas geimis jätkasid eestlannad hea hooga ja teenisid 25:17 võidu.

Kristiine Miilen tõi Eesti parimana 21 punkti, Kertu Laagi kontole jäi 17 punkti.

Eesti naiskonna võit kindlustas neile alagrupis esikoha ja pääsme EM-finaalturniirile. Kunagi varem pole ükski olümpiaalade hulka kuuluv Eesti pallimängunaiskond sellise saavutuseni küündinud.

"See, mida need naised suutsid ühe suvega ära teha, on muljetavaldav. Ma olen muidugi üliväsinud, aga olen nii uhke nende üle. See on väga kõva tunne!" rääkis pärnakast loots pärast mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles