Sirje Niitra: Pärnu vajab oma tarkade klubi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainus akadeemia, mis praegu Pärnus annab rahvusvahelist kõneainet, on Järvi akadeemia.
Ainus akadeemia, mis praegu Pärnus annab rahvusvahelist kõneainet, on Järvi akadeemia. Foto: Ants Liigus

Mitte et Pärnul midagi viga oleks, aga alati saab paremini. Sellest lähtuvalt kutsun kõiki sünnilt ja hingelt pärnakaid, selle kauni linna sõpru ja linnajuhte tegema koostööd selle nimel, et siin asjad senisest veel libedamalt sujuks ja elu sisukam oleks.

Olles teinud Pärnu Postimehele hulga lugusid huvitavatest inimestest, kes üht- või teistpidi Pärnuga seotud, on minus idanema hakanud mõte, kuidas nende teadmiste pagasit paremini linna heaks ära kasutada.

Professor Rein Veidemann, kes Pärnu omaaegse elu nüüdseks juba mitmesse raamatusse kirja pannud, on soovitanud moodustada nõndanimetatud akadeemikute kogu siit võrsunud või muul moel linnaga seotud tippteadlastest. Need targad inimesed võiksid kord või paar aastas koos käia ning jagada linnavalitsejatega oma mõtteid linna arengu kohta. Esiteks oleks see tähelepanuavaldus väärikatele isikutele, teiseks kasvaks sellistest mõtteavaldustest kindlasti tulu kogu Pärnu linnale ja maakonnalegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles