Itaalia helilooja riputab Templis kellad lae alla

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Beneventi on Itaalia löökpillimängija ja helilooja, kes muu hulgas võitnud 2010. aastal Veneetsia muusikabiennaalil Hõbedase Lõvi
.
Simone Beneventi on Itaalia löökpillimängija ja helilooja, kes muu hulgas võitnud 2010. aastal Veneetsia muusikabiennaalil Hõbedase Lõvi . Foto: Erakogu

Pärnu nüüdismuusika päevade korraldajad pakuvad sel reedel kell 19 võimaluse tasuta osa saada kontserdist, mille annab Itaalia helilooja Simone Beneventi. Nüüdismuusika päevade eestvedaja Andrus Kallastu tõdes, et teos eeldab esinejalt head füüsilist vormi ja pakub publikule efektse elamuse.

Beneventi esitab löökpillidel Ameerika helilooja Tom Johnsoni 1979. aastal loodud füüsilise heliteose „Üheksa kella“, mis vaatleb üheksa kella mängimise võimalusi.

Kellad on asetatud 3x3 ruutu ja riputatud laest alla üksteisest kahe meetri kaugusele. Muusika luuakse kindlat rada pidi installatsiooni läbides ja samal ajal kelli lüües.

Teos sunnib muusikut palju kõndima üpris kiires tempos, samuti on tema sammude kaja osa muusikast.

Nagu paljudes Johnsoni töödes saavad siin teooria ja praktika üheks ning teose struktuur on nii näha kui tunda.

Simone Beneventi on Itaalia löökpillimängija ja helilooja, kes muu hulgas võitnud 2010. aastal Veneetsia muusikabiennaalil Hõbedase Lõvi.

Tempel avab uksed pool tundi enne kontserti ja kontserdile järgneb arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles